Adoptie graf kloosterkerkhof Stein

Naast de kasteelruine in Stein ligt het kloosterkerhof van de Missionarissen en de Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart. Op dit serene en bescheiden kerhof liggen meer dan 150 religieuzen  begraven.Sinds 1921 hebben paters en broeders in het naastgelegen missiehuis gewoond. Vanaf 1970 komen ook de zusters hier wonen en wordt het complex een bejaardenoord. Ook veel paters die uit de missie terugkeerden hebben in Stein hun laatste jaren goed verzorgd kunnen doorbrengen.

In 1993 zijn de laaste religieuzen begraven op het kerkhofje en in 2012 is de stichting Dokter Beckers-Pater Munster begonnen met het opknappen van het kerhof. Het behoud van dit stukje regilieus erfgoed in Stein is van groot belang. Deze paters en zusters hebben meer dan 75 jaar deel uitgemaakt van de Steinse gemeenschap. Ook is toen het idee ontstaan om de graven te laten adopteren.

De stichting Maaskentj heeft ook een graf geadopteerd. En wel het graf van zuster Maria Baptista van Aerle, zuster van de Congregatie Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart.

Zuster Maria Baptista is op 9 september 1898 in Broekhuizenvorst (L) geboren en heeft na haar intrede in 1923 altijd als kleuterjuffrouw gewerkt, en na haar 65ste nog 10 jaar in Rijs in de huishouding. In 1973 is ze naar Stein verhuist om daar nog van haar laatste jaren te genieten. Ze is overleden op 9 december 1978.