Lokale Omroep Stein

Historie
Nadat in 1986 de Lokale Omroep Stein is opgericht zijn we in 1988 gestart met het uitzenden van de kabelkrant voor Stein. De overige kernen moesten wachten tot 1990. IN 1989 kwam onze eerste twee uur durende televisie-uitzendingen ook de eerste raadsvergadering volgde snel. 6 januari 1991 werd de eerste radio-uitzending gedaan vanuit de kelder van het Gemeentehuis van Stein. Vanwege de financiële onhaalbaarheid moest de LOS in 1992 stoppen met het maken van televisie-uitzendingen.  In april 1993 verhuisde de omroep naar twee leegstaande klaslokalen van basisschool De Brök (voorheen St. Jans-school) in Stein. Het aantal medewerkers groeide gestaag en de verdere uitbreiding van de zendtijd werd een feit. Eind 1993 kreeg de omroep de beschikking over etherfrequentie 96.9 FM. In 2005 is de LOS weer gestart met het maken van televisie-uitzendingen. In maart 2008 werd de LOS verfrist met een nieuw logo en een geheel nieuwe lay-out van de Kabelkrant.

Nu
De Lokale Omroep Stein bestaat nu uit Radio, Televisie en Kabelkrant en is nog steeds gevestigd in basisschool de Brök te Stein. 24 uur per dag kunt op televisie kijken naar de kabelkrant. Deze wordt 5 keer per dag onderbroken voor een televisie uitzending, om 11.00, 15.00, 19.00, 23.00 en 1.00 uur. Alle televisie-uitzendingen zijn tegenwoordig ook terug te kijken via onze website en YouTube. De radio is ook 24 uur per dag te beluisteren met leuke muziek en iedere dag weer verschillende live programma’s. De live programma’s zijn nog tot een week na uitzending terug te beluisteren via onze website. Wilt u graag meer weten over onze radio programma’s of de programmering? Kijk dan op onze website:www.omroepstein.nl.

Toekomst
Dit jaar heeft de LOS grote veranderingen op de planning staan. In het voorjaar van 2011 zal de LOS digitaal gaan uitzenden. Het uitzendgebied wordt daarmee ook groter. Zowel de radio als de televisie uitzendingen zijn dan in de hele regio digitaal te ontvangen. Daarnaast gaat de LOS medio augustus verhuizen naar de bibliotheek in Urmond. De basisschool waar ze nu gehuisvest zijn wordt dan afgebroken voor een nieuwe brede school.

Vrijwilligers
De LOS werkt nu met 60 vrijwilligers die met deze hobby actief zijn op alle gebieden. Denk aan camerawerk, montage, techniek, presentatie, redactie, kabelkrant en veel meer. Deze vrijwilligers worden begeleid door het zogenoemde management team, dat opgedeeld is in de afdelingen Televisie, Radio, Kabelkrant, Techniek, Algemene Zaken en Marketing & Sales.

Lijkt het u leuk om ook als vrijwilliger mee te werken aan onze programma’s of om gewoon eens een kijkje te komen nemen bij ons achter de schermen, kijk dan voor meer informatie en op onze website www.omroepstein.nl. U kunt ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie, dat kunt u doen  via onderstaande gegevens.

Uitzend en contactgegevens:
Bezoekadres:                                       Postadres:
De Halstraat 42                                    Postbus 222
6171 HK Stein                                      6170 AE Stein

Telefoonnummer: 046 433 9580             Email adres: info@omroepstein.nl
Mobiel nummer: 06 225 46 493              Website:  www.omroepstein.nl

Kabelfrequentie: 87,5 FM                      Ether: 96,2 FM              TV-Kanaal (kabel): 22+