Stichting Toeristische Werkgroep Maaskentj

De StichtingToeristische werkgroep Maaskentj is opgericht in 2007 en is actief op het gebied van recreatie en toerisme. De werkgroep bestaat uit museumvertegenwoordigers,locale horecaondernemers en uit een medewerker van VVV-Zuid-Limburg. Er wordt natuurlijk nauw samengewerkt met de Gemeente Stein. Sinds de oprichting zijn er al verschillende projecten aangepakt, en met succes. Ik noem als voorbeeld het hap-stap initiatief, waar gasten al wandelend door onze gemeente, bij verschillende horeca ondernemers een hapje geserveerd krijgen.

Wandelbrochure Sprankelend Stein
Begin 2008 is de werkgroep begonnen met het ontwikkelen van de wandelbrochure Sprankelend Stein, wandelen in de Maaskentj. In deze brochure zijn 5 nieuwe wandelroutes opgenomen die wandelaars langs alle mooie plekjes in onze gemeente voeren. Denk daarbij aan een natuur route rondom Meers of aan een historische route door de oude kernen van Stein en Elsloo. In het voorjaar van 2008 was het dan zover de eerste 5000 exemplaren waren gedrukt en op veel plaatsen in onze gemeente gratis te krijgen. In een mum van tijd waren ze dan ook niet meer voorradig, en een tweede druk was dan ook noodzakelijk. Overal in de gemeente liepen afgelopen zomer wandelaars met het “groene boekje”. Na 5 herdrukken is het dan nu tijd voor een "revisie" en daar zijn we op dit moment druk mee bezig. In het voorjaar van 2015 zal een nieuwe uitgave van de wandelbrochure klaarliggen.

www.maaskentj.nl
In 2010 gaat de stichting Maaskentj on-line met de website www.maaskentj.nl. Op deze website kunt U verschillende info krijgen over wat er allemaal in de gemeente Stein te beleven is. Denk hier aan verenigingen, restaurantjes en nog veel meer. De wandeltochten uit de brochure zijn hier ook gebruikersvriendelijk te downloaden en uit te printen. Heeft u een evenement of een nieuws-item voor de gemeente Stein, maak een gratis account aan en plaats het op onze website. Heeft u opmerkingen of tips laat het ons weten op info@maaskentj.nl.

Maan de Maaskanter
Nu de Grensmaas steeds meer in de toeristische schijnwerpers komt, ontdekken ook veel bezoekers de bijzondere combinatie van landschap, historische kernen en natuur van het Maasdal. Niet voor niets, wordt het gebied doorkruist door nagenoeg alle grote doorgaande fiets-, en wandelroutes. Ook voor de Fietsknooppunten en de Groenmetropoolroutes fungeert het Maasdal bij Stein als scharnierpunt tussen de beide Maasoevers. Om als fietser of wandelaar de weg te vinden, heeft u een gids nodig. Deze gids is Maan de Maaskanter. Overal zult u Maan tegenkomen. Niet alleen wijst hij de weg, maar ook is hij een kenner van de streekgerechten